Over dromen en wensen

Wie had vorig jaar rond deze tijd kunnen bevroeden dat een herder met wat schaapjes veel meer zou worden dan een kersttafereeltje?
Wie had kunnen bedenken dat een lang voor onmogelijk gehouden droom tijdens één avond bij een vuurkorf ineens een mogelijkheid bleek?
Wie had durven hopen dat deze mogelijkheid ook daadwerkelijk realiteit werd?

Ja. Er is veel nagedacht, veel gepraat, veel geschreven en veel gezocht het afgelopen jaar. Maar ook zoveel gevonden: een visie, mensen, een locatie, partners, veel groen, heel veel schapen en vertrouwen.

loesje-het-kan-welTerug kijkend op het afgelopen half jaar waarin we écht zijn gestart, is er al zo veel gebeurd: we plaatsten een eigen keet, kregen 2500 m2 grond voor een Vriendentuin in bruikleen en werden lid van de Coöperatie Limburgse Zorgboeren. Fantastisch natuurlijk, maar vooral als ondersteuning van waar het allemaal om draait: zorgdragen. Voor elkaar, voor de natuur, het milieu en de medemens. Voor dag en jou.

Vooruit kijkend naar het komend jaar zijn er zoveel ideeën en wensen om deze droom te vervolmaken. Allereerst wens ik dat de medewerkers die in januari bij De Zorgdragerij gaan starten ook hun plek zullen vinden en we er samen een zinvol jaar van gaan maken. Dat we De Vriendentuin verder kunnen opzetten zodat de mensen van de Voedselbank Roermond verse groenten van ons krijgen. Dat de nauwere samenwerking met De Beatrixhoeve onze medewerkers de kans geeft om meer met de schapen te kunnen werken. Dat we in het voorjaar kunnen gaan starten met Plasticvissen op de Maasplassen. Dat we weer vele uren door kunnen brengen in het Midden-Limburgse groen. En boven alles dat ieders eigenheid en diversiteit onze kracht blijft.

Een heel mooi 2016.

kerststal220151104_110421_resized

Maarten

 

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *