One small step for a man, one giant leap for De Zorgdragerij

Eindelijk mag het de wereld in, het is geregeld, wij hebben nieuws!

Goed. Even bij het begin beginnen. Zoals jullie in voorgaande berichten hebben kunnen lezen zijn en blijven wij volop in ontwikkeling; naast 20170406_105515_resized_1Maarten is Meike nu vast aanwezig op een aantal dagen om een deel van de begeleiding en kwaliteitsborging op zich te nemen. Doordat we vaker met zijn tweeën zijn, kunnen we diverse werkzaamheden aanbieden en meer afstemmen op onze mensen. Ook hebben we sinds een aantal weken 2 stagiaires ergotherapie die vanuit hun vakgebied kijken naar de werkzaamheden en begeleiding bij De Zorgdragerij; een hele leerzame samenwerking die al heeft geleid tot nieuwe initiatieven.

Maar wat natuurlijk het allerbelangrijkste is: mensen weten ons te vinden en willen bij ons hun dagbesteding doen. We hebben een zeer diverse groep vaste mensen. IMG-20170331-WA0002_resizedDeelnemers die stuk voor stuk 20170406_104132_resized_1maatwerk nodig hebben en waarbij het soms een uitdaging is om in een groep te werken waarvan de leden zó verschillend zijn. Maar dat is juist wat wij willen zijn: een veilige plek om te groeien, voor iedereen. Die insteek vraagt een actieve rol van ons als ‘zorgdragers’.

De afgelopen maanden hebben wij gemerkt dat de diversiteit binnen de groep ongelofelijk waardevol is, maar dat dat moeilijk samengaat met een aantal klussen die op een reguliere boerderij moeten gebeuren. Dat staat overigens los van het feit dat we van eigenaar Sjraar van Beek de afgelopen 2 jaar de ruimte hebben gekregen om ons bedrijf op te bouwen tot wat het nu is, waarvoor dank. Daarnaast maakt de afgelegen ligging van De Beatrixhoeve onze mensen in grote mate afhankelijk van vervoer dat wij bieden en daardoor minder flexibel.

Deze twee factoren samen hebben ons doen besluiten om….[tromgeroffel]…. naar een andere locatie te gaan. Per 1 mei 2017 verhuizen wij naar de stadsboerderij van Landschapsbeheer ‘t Mögkebrook. Een centraal gelegen locatie met 10 hectare grond en 3 schaapskuddes. Het verschil met onze huidige plek is ook dat alle kuddes in Roermond grazen, waardoor we makkelijk klusjes op kleine afstand kunnen doen. De werkzaamheden in de natuurgebieden rond de Maasplassen en het produceren van groenten voor De Voedselbank zullen gewoon blijven bestaan, nu vanuit onze nieuwe uitvalsbasis.

20170406_104757_resized_1De aard van de werkzaamheden is afwisselender door de kleinschaligheid, wat ons de kans geeft nog meer in te spelen op wat onze mensen nodig hebben om te groeien. De Zorgdragerij blijft natuurlijk hetzelfde wat betreft zorg en begeleiding en ook het traject rondom het kwaliteitskeurmerk zal onveranderd blijven.

Alle direct betrokkenen zijn natuurlijk al ingelicht en waren unaniem enthousiast, ondanks dat elke verandering ook spannend is. Vandaag hebben we kennis gemaakt met herder en eigenaar Paul Silkens en de nieuwe locatie (al was er volgens mij bijna niemand die er nog niet in zijn vrije uurtjes al naar toe was gegaan om poolshoogte te nemen). Direct ontstonden de wildste plannen: van boomhut tot plasticvissen per kano en van ooievaarsnestpaal tot hooibaalzwembad. Maar alles op zijn tijd…20170406_105819_resized_1

De komende weken zullen in het teken staan van de verhuizing en we doen ons best om iedereen zo goed mogelijk daar in mee te nemen: samen de nieuwe locatie ontdekken en samen met iedereen die dat wil de nieuwe plek eigen maken, zodat deze verandering voor iedereen positief uitpakt.

Kortom: we gaan een tijd vol nieuwe dingen tegemoet en hebben het volste vertrouwen dat dat De Zorgdragerij nog beter maakt. Natuurlijk staan wij open voor vragen en zullen we ook ons best doen iedereen via de website en onze Facebookpagina op de hoogte te houden.

Meike en Maartenplattegrond

 

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *