Afstudeerproject Morena Bamberger (Kunstacademie)

Morena Bamberger is Examenstudent Fine arts departement/Kunstacademie Maastricht (Zuyd Hogeschool). Zij is voor haar afstudeerproject de afgelopen en komende weken bij en met ons aan het werk. Hieronder een korte toelichting van wat waar zij mee bezig is:

Ik voel me de eenzame jonge wolvin die haar roedel heeft verlaten.

Door kunst in te zetten in de openbare ruimte probeer ik een samenwerkende beweging te creëren. In deze beweging creëer ik mijn eigen roedel,  die zich uitbreidt wanneer ik mijn creatieve reizen doorzet 2op verschillende plekken waar ik steeds verschillende mensen ontmoet, en waar steeds een andere dynamiek is. Het hoofdzakelijk doel van mijn creatieve reis in de openbare ruimte is om mezelf met anderen en de omgeving te verbinden en om anderen met elkaar en hun omgeving te verbinden.

Voor mijn afstudeerproject verzamel ik foto en videomateriaal van alle creatieve bewegingen en 1ontmoetingen die plaats hebben gevonden in de openbare ruimte. Met al deze beelden ben ik van plan een film te maken waarin ik mijn nieuwe roedelleden die mee hebben gedaan aan een creatieve beweging probeer te verbinden in het uiteindelijke beeld.

De schaapjes van De Zorgdragerij lijken vanuit de verte een grote beige wolk te zijn. Maar als je inzoomt op de kudde dan zul je zien dat elk schaapje andere wol heeft, andere ogen of een andere snoet. Elk wezen is een individu wat op zijn eigen manier mag stralen en mag groeien. En groeien doen we met elkaar, of dit nu in een kudde is of in een roedel. We kunnen elkaar versterken en verrijken met onze eigen kwaliteiten, en kunnen elkaar mee nemen op avontuur. Nogmaals, ik voel me de jonge wolvin die haar oude roedel heeft verlaten om een nieuwe roedel te stichten met haar artistieke praktijk.

En in deze roedel is iedereen welkom. Of je nu een wolf bent of een schaap.

Morena Bamberger


9Foto’s: Maskers maken met de mensen van de Zorgdragerij, met als doel om het innerlijke wezen van ieder individu te laten stralen door eigen expressie.

 

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *