Nominatie Gouden Bezem 2021

‘Onlangs ben jij met jouw mooie initiatief genomineerd voor de Gouden Bezem 2021. Dit is een award die jaarlijks wordt uitgereikt aan initiatieven die het verdienen om in de schijnwerpers te staan. (…) De Gouden Bezem is een mooie beloning voor die projecten die het geluk van de zorgvrager voorop stellen en uitgaan van de mogelijkheden in plaats van de afremmende werking van wetten en regels.’
 
Dit bericht vonden we een paar weken geleden in onze inbox. Geen idee wat het was of wie ons had genomineerd. Maar na enige research via het web (en inclusief doorzoeken van spamberichten en hoax) bleken wij wel degelijk als Nieuwe Bezem* en potentiële Gouden Bezem gezien worden. We schreven ons in als genodigden voor het online Inspiratie-event Voor gezond verstand in het sociale domein. Mét feestelijke bekendmaking van de winnaar. Online en feestelijk?? Wij konden ons er niets bij voorstellen, tot per post een prachtige borrelbox met feelgood producten werd bezorgd om samen een virtuele toast uit te brengen!
 
Vandaag woonden we gewapend met laptop en borrelbox de zeer inspirerende sessie bij. Met zingende moderator en sprekers waar je blij van wordt: Anke Siegers (auteur De Nieuwe Route en eigenaar Dat is Helder) en ‘minister van gehandicaptenzaken’ Rick Brink. Maar het allermooiste was te ontdekken dat er al heel veel Nieuwe Bezems zijn in Nederland; initiatieven ‘zonder kastjes en muren’ en dat die elkaar ter plekke wisten te vinden.
En… ook de Gouden Bezems zijn inmiddels bekend (Het Uitwijkteam en Stg. Weet hoe je leeft). Wij zijn het niet geworden, maar deze nominatie voelt als kers op de taart die we met veel liefde blijven bakken!
 1621339311602
188217395_2952695448312691_7628666947950511924_n
Headernwbezems
*Nieuwe Bezems is een beweging in het sociale domein die wil zorgen dat we weer met gezond verstand gaan denken en werken in het sociale domein. We willen daarmee het geluk van zorgvragers weer voorop zetten. Dit doen wij samen met een community van changemakers – Nieuwe Bezems – die werkzaam zijn in het sociaal domein.
Comments ( 1 )

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *