• Waar?

    De Zorgdragerij ligt in de natuurlijke, groene omgeving aan de rand van Roermond, nabij Nationaal Park De Meinweg en de Maasplassen.

Waar?

De Zorgdragerij ligt in de natuurlijke, groene omgeving van Roermond. Aan de meanderende Roer, maar ook aan de rand van de stad. Wij zijn gevestigd op het terrein van Landschapsbeheer ‘t Mögkebrook waar herder Paul Silkens de Roermondse stadsgebieden en het Waterschap begraast met schaapskuddes. Het bedrijf bestaat sinds 2008 en heeft ongeveer 1050 schapen en 8 border collies aan het werk. De kuddes Kempische Heideschapen begrazen natuurgebieden, uiterwaarden, beekdalen en stadsgebieden in en rondom Roermond. De Zorgdragerij heeft door deze samenwerking de unieke kans om de 15 hectaren rond de boerderij en de natuur in de begrazingsgebieden te beheren. Een uitdagend project dat zich voornamelijk richt op behoud en herstel van flora en fauna, juist ook in de bebouwde gebieden.

Door onze unieke ligging aan de rand van de stad is De Zorgdragerij gemakkelijk te bereiken met het Openbaar Vervoer en per fiets. Omdat wij iedereen zoveel mogelijk willen stimuleren om zelf naar ons toe te komen, stellen wij voor onze mensen leenfietsen ter beschikking. Wanneer zelfstandig vervoer (tijdelijk) niet mogelijk is, kan in overleg gebruikt gemaakt worden van onze Zorgdragerij bus.