• Waar?

    De Zorgdragerij ligt in de natuurlijke, groene omgeving aan de rand van Roermond, nabij Nationaal Park De Meinweg en de Maasplassen.

Waar?

De Zorgdragerij ligt in de natuurlijke, groene omgeving van Roermond. Aan de meanderende Roer, maar ook aan de rand van de stad. Wij zijn gevestigd op het terrein van Landschapsbeheer ‘t Mögkebrook waar herder Paul Silkens de Roermondse stadsgebieden en de oevers van de Maasplassen begraast met schaapskuddes. Het bedrijf heeft 650 schapen en 3 border collies aan het werk. De kuddes Kempische Heideschapen begrazen natuurgebieden, uiterwaarden, beekdalen en stadsgebieden in en rondom Roermond. De Zorgdragerij heeft door deze samenwerking de kans om de natuur in de begrazingsgebieden te beheren. Een uitdagend project dat zich voornamelijk richt op behoud en herstel van flora en fauna, juist ook in de bebouwde delen van de stad.

Door onze unieke ligging aan de rand van Roermond is De Zorgdragerij gemakkelijk te bereiken met het Openbaar Vervoer en per fiets. Omdat wij iedereen zoveel mogelijk willen stimuleren om zelf naar ons toe te komen, stellen wij voor onze mensen leenfietsen ter beschikking. Wanneer zelfstandig vervoer (tijdelijk) niet mogelijk is, kan in overleg gebruikt gemaakt worden van onze Zorgdragerij bus.